söndag 21 september 2008

Höstmiddag, Vitlökskyckling & Vittryffelrisotto


Idag har det varit en sån där härlig höstdag. Jag, Esther, Sofie och kusinerna har varit hos mamma och plockat äpplen från hennes stora trädgård. ( föresten nu ljög jag) det var mamma som fick plocka. Medans vi drack kaffe och åt äppelpaj.

Sen åkte vi hem och jag lagade en härlig höstmiddag till mig och Andreas. Ugnsstekt kyckling med Risotto. Till dessert blev det min favvoglass Ben & Jerrys Baked Alaska



1 hel färsk kyckling
olivolja
2 morötter
1 äpple
2 klyftor vitlök
timjan
svartpeppar
salt


Skölj kycklingen och lägg den i en ugnsfastform. Pensla med olja och krydda.
Dela varje vitlöksklyfta i tre delar och stick sedan in dom lite här och var under skinnet.
Skär morötterna och äpplet i bitar och lägg runt kycklingen häll på lite olja och krydda.
I varmluftsugn ca 200 grader i ca 40 min. Ös skyn över kycklingen lite då och då under stekningen.


4 dl Avorioris
8 dl hönsbuljong
2 dl vittvin
olivolja
1 gullök
1 dl riven parmensan
ev salt
peppar

Koka upp 8 dl vatten och lägg i 1,5-2 st buljongtärningar. Fräs löken i oljan och tillsätt riset under omrörning. Späd riset i omgångar med vin och varmbuljong. Låt det koka upp och småputtra mellan varje spädning. Till sist tillsätts parmensanen och ev salt och peppar.









1 kommentar:

Anonym sa...

yum yum...jag är hungrig